KESKI-SUOMEN KEITTIÖMESTARIT ry:n TOIMINTAKERTOMUS 2018                    

 

TAUSTA

 

Keski-Suomen Keittiömestarit ry. on vuonna 1987 perustettu yhdistys. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Suomen Keittiömestareiden yhdistykseen, johon kuuluu yli 1300 jäsentä. Yhdistys on Pohjoismaiden keittiömestareiden (NKF) ja Keittiömestareiden Maailmanliiton (WACS) jäsen.

 

Yhdistyksen tavoitteena on edistää suomalaista ja erityisesti alueellista ruokakulttuuria. Keski-Suomen Keittiömestarit ry on 31 vuotta toiminut yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää jäsentensä ammattitaitoa ja tietoa sekä vahvistaa alan tunnettavuutta ja myönteistä mainetta. Yhdistys järjestää erilaista toimintaa, tekee varainhankintaa yhteistyössä yhteistyökumppaneidensa kanssa toimintansa tukemiseksi.

 

Yhdistyksen osoite ja yhteystiedot:

Keski – Suomen Keittiömestarit ry

Anne Rantanen

Taulumäentie 45

40200 Jyväskylä

 

 

Hallitus 2018

 

Yhdistyksen hallitukseen kuului 7 varsinaista jäsentä ja 3 varajäsentä.

Anne Rantanen, puheenjohtaja

Jukka Kyllönen, varapuheenjohtaja

Joni Sippola, sihteeri, tiedottaja

Kati Lemiläinen, rahastonhoitaja

Riitta Palho, jäsen

Mikko Ruth, jäsen

Tommi Lindholm, jäsen

Juha Lehtonen, varajäsen

Timo Rasinaho, varajäsen

Anne Hiekkataipale, varajäsen

Harry Lilienkampf on toiminut hallituksen jäsenenä kunniapuheenjohtajan ominaisuudessa.

Yhdistyksen toiminnantarkastajana on toiminut Kirsi Kangasaho ja varatoiminnantarkastajana Malla Haveri-Heikkilä

 

YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

 Kokoukset

 

 1. kokous 15.1.2018 H-Lihapalvelut, Jyväskylä
 2. kokous 19.2.2018 Ravintola Priimus, Jyväskylä
 3. vuosikokous 19.3.2018, Hotelli Verso, Jyväskylä
 4. kokous 9.4.2018, Hotelli Peurunka, Restamessut, Laukaa
 5. kokous 21.5.2018, Ravintola Lutakon Leidi, Jyväskylä
 6. kokous 10.8.2018, Ilokivi, saunailta, Jyväskylä
 7. kokous 10.9.2018, Ravintola Priimus, Jyväskylä
 8. kokous 22.10.2018 Ravintola Harmooni, Jyväskylä
 9. kokous 6.11.2018 Gradian edustussauna, saunailta, Jyväskylä

 

Kuukausikokouksia on pidetty eri yrityksissä ja oppilaitoksissa ja yhteistyökumppanit ovat olleet mukana kokouksissa esittelemässä tuotteitaan.  Osallistujien määrä kokouksissa on vaihdellut 12-25 osallistujan välillä. Kiitokset oppilaitoksille ja yhteistyökumppaneille kokousjärjestelyistä ja tarjoiluista.

 

Hallitus on kokoontunut 9 kertaa toimintavuoden aikana. Hallitus on pitänyt whatsApp – kokouksia aina tarvittaessa.

 

Kuukausikokousten pöytäkirjat on lähetetty jäsenistölle. Hallituksen pöytäkirjat on lähetetty hallituksen jäsenille ja varajäsenille.

 

Yhdistyksen jäsenet

 

Toimikauden lopussa yhdistyksessä oli 60 varsinaista henkilöjäsentä, 2 henkilökannatusjäsen ja 7 yhteistyökumppania eli kannatusjäsentä.

 

TALOUS

Yhdistyksen talous on kohtalainen. Toimintaa on rahoitettu jäsenmaksuilla sekä tapahtumista saaduilla myyntituotoilla.

2018 jäsenmaksu yhdistyksen varsinaisille jäsenille ja henkilökannatusjäsenille on ollut viisikymmentä (50€) euroa ja yhteisökannatus jäsenmaksu sataviisikymmentä (150€) euroa.

Rahaa on käytetty sääntöjen mukaiseen toimintaan ja päätökset rahan käytöstä on tehty hallituksen kokouksissa sekä kuukausikokouksissa. Yhdistyksen tilitoimistona on toiminut Keski-Suomen Taloushallinto Oy, Heidi Pantsu.

 

TAPAHTUMAT JA TOIMINTA

 Kuukausikokouksien yhteydessä on ollut yhteistyökumppanien erilaisista koulutuksista ja tuotteiden esittelyä.

                     

 

 • Toukokuussa 2017 teimme sopimuksen Etelä-Konneveden Ruokaelämyksiä hankeen kanssa. Mestarit kouluttavat hankkeen yrittäjiä. Koulutukset jatkuivat 2018; Riistaruokakoulutus järjestettiin 20.1.2018 Poken tiloissa Äänekoskella, kouluttajina toimivat Pertti Asikainen, Lotta Hirvanen ja Anne Rantanen. Helmikuussa 2018 järjestettiin koulutus tuotteistamisesta, kouluttajina toimivat Lotta Hirvanen ja Mira Ahtiala.
 • Keittiömestareiden Liittopäiville Joensuussa osallistui 16 mestaria Keski-Suomesta
 • Toukokuussa Olimme mukana järjestämässä Amazing Keski-Suomi tapahtumaa, jossa 20 tubettajaa ja some-osaajaa tutustuivat kahdenpäivän ajan Keski-Suomen matkailuvaltteihin. Järjestimme yhdessä Kokkiopiskelijoiden kanssa kilpailurastin Kapeenkoskella. Aiheena lähiruoka ja villiyrtit. Tapahtuman päätöstilaisuudessa maistatimme keskisuomalaisia lähiruokatuotteita. Keski-Suomen Keittiömestarit jakoivat myös oman tunnustuspalkinnon oman rastin voitattajille.
 • Toukokuussa LuomuKS hankkeen lihaluomutuottajat esittäytyivät. Keittiömestari Pertti Asikainen valmisti herkulliset maisteluannokset toimijoiden raaka-aineista.
 • Kesäkuussa osallistuimme Jyväskylän OlutSatamaan kahden päivän ajan. Tarjolla oli kolme erityyppistä annosta.
 • Syyskuussa olimme tuomaroimassa lähiruokakokki- kisaa ostoskeskus Sepässä, Jyväskylässä.
 • Ween Maan Wiljaa eli Wemmi-tapahtumaan 22.-23.9.2018 osallistuttiin perinteisin tuottein (lohikeitto, ohukaiset kermavaahdolla ja hillolla). Tapahtuma onnistui hyvin. Mukana eri tehtävissä 14 mestaria. Martti Lehtinen toimi yhdistyksen edustajana ”Käsin tehty ruoka” kisassa tuomarina.
 • SKM:n syyskokoukseen Leijonarannassa, Helsingissä osallistuivat Anne Rantanen, Joni Sippola, Kirsi Porkkala ja Harry Lilienkampf.
 • Lokakuussa järjestimme perinteisen maakunnallisen herkkupöydän Hotelli Versossa.
 • Vuoden aikana järjestimme kaksi virkistysiltaa jäsenille saunomisen ja hyvän ruoan ja juoman kera.

 

TIEDOTTAMINEN JA JULKAISUTOIMINTA

 

Yhdistyksen toiminnasta on ollut tietoa Chef´s liitteessä, joka ilmestyy Aromi lehden välissä sekä uutiskirjeessä. Aromi-lehti on toimitettu jäsenistölle jäsenetuna.

 Yhdistyksen jäsenet ovat olleet esille sekä yhdistystoiminnan että oman työnsä johdosta paikallisissa lehdissä ja tiedotusvälineissä. Yhdistyksen toiminnasta on tiedotettu jo aiemmin mainitussa Chefs lehdessä ja uutiskirjeessä. Yhdistyksen internet sivut uusittiin toimintavuonna 2017. WWW-sivut löytyvät os. http://www.kskeittiomestarit.fi/ sekä Facebook työtila  ”Keski-Suomen keittiömestarit ry” WWW-sivujen kautta toimiva sähköposti ilmestyy aina yhdistyksen kulloisellakin sihteerillä. Internetsivujen päivittäjän toimii sihteeri, tiedottaja Joni Sippola. Sivulle myös päivitetään uudet kuvat aina tilaisuuksien jälkeen.

 

HUOMIONOSOITUKSET, AMMATTIKUNNAN TUNNUKSET JA PALKINNOT

 

Yhdistys luovutti stipendit Gradian kokki- ja tarjoilijaopiskelijalle ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kokkiopiskelijalle.

 

Yhdistyksen jäsenten merkkipäivämuistamisista: jäseniä muistetaan 50-vuotispäivänä 50 €:llä, 60-vuotispäivänä 60€:llä ja 70-vuotispäivänä 70:llä eurolla sekä kuohuviinipullolla ja kukilla.

 

Joensuun liittopäivillä luovutettiin Cordon Bleu-ammattitunnukset Anne Hiekkataipaleelle, Mikko Ruthille ja Tommi Lindholmille.

 

YHTEISTOIMINTA MUIDEN YHDISTYSTEN JA YHTEISÖJEN KANSSA

 

Yhteistyötä on tehty yhteistyökumppaneiden ja alan oppilaitosten kanssa; Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Gradia, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Jyväskylän Paistinkääntäjät ry.

 

MUU TOIMINTA

Lisäksi yksittäiset jäsenet ovat omalla aktiivisella toiminnallaan hoitaneet ja järjestäneet erilaisia ruokatapahtumia ja antaneet asiantuntija-apua ruokaan liittyvissä asioissa.   

 

KIITOKSET

 

Lämmin kiitos eri yrityksille, yhteisöille ja muille yhteistyökumppaneille yhdistyksen toiminnan tukemisesta ja yhteistyöstä. Kiitämme toimintaa järjestäneitä aktiivisia jäseniä ja kaikkia tapahtumiin osallistuneita henkilöitä.

Vuonna 2018 yhtenä teemana oli esittäytyä Keittiömestareina ja tehdä alaa tutuksi. Osallistuimme uuden tyyppisiin tapahtumiin, kuten Jyväskylän Olutsatamaan tai Amazing Keski-Suomi tapahtumaan.

Tuleva vuosi on lähtenyt vauhdilla liikkeelle ja uusia ajatuksia toiminnan kehittämiseksi on jo syntynyt. Toiminnassa on myös keskityttävä mestareiden jaksamiseen ja hyvinvointiin. Toivomme edelleen aktiivista ja tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Jyväskylässä 11.2.2019

Keski-Suomen Keittiömestarit ry

hallitus

Anne Rantanen

puheenjohtaja

« Toiminta