Keskisuomalainen 13.2.2018

Keskisuomalaisille keittiömestareille tunnustuksia

Joensuu

Suomen Keittiömestareiden Liittopäivillä Joensuussa viikonloppuna myönnettiin kolmelle keskisuomalaiselle keittiömestarille Gordon Bleu-tunnukset aktiivisesta toiminnasta ammattikunnan, alan ja suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

Tunnustuksen saivat Gradia Jyväskylän Anne Hiekkataipale, Art Catering Oy:n Tommi Lindholm ja Peurungan Mikko Ruth.

Suomen Keittiömestarit ry on käyttänyt sinistä nauhaa ammattikunnan tunnuksenaan vuodesta 1974. Gordon Bleu-käädyt myönnetään aktiivisille henkilöjäsenille ammattikunnan eteen tehdystä työstä. Tunnuksen myöntää anomuksesta Suomen Keittiömestarit ry:n hallitus, jolle alueyhdistysten hallitukset esittävät harkintansa mukaan ammattitunnusta myönnettäväksi aktiivisille jäsenille.

Tunnuksen saajan on täytynyt olla alalla vähintään kahdeksan vuotta. Tunnuksen voi saada myös mikäli on osallistunut kansainvälisiin kilpailuihin Suomen Keittiömestarit ry:n edustajana ja saanut niissä menestystä. Gordon Bleu on nimitys huippuluokan ruuista ja sen valmistajista. Alunperin se on tarkoittanut nimenomaan tunnetun keittiömestarin opissa ollutta naispuolista kokkia.

Teemu Kuusijoensuu