Chefs Day 26.10.2017

Keittiömestarit hemmottelivat senioreita juhlalounaalla

Kansainvälisen Keittiömestareiden päivän kunniaksi Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n keittiömestarit kokkasivat upean juhlalounaan yhdessä POKEn kokkiopiskelijoiden kanssa Kuhnamon palvelutalon asukkaille. Äänekosken Citymarketin kauppias Mika Lankinen lahjoitti tilaisuuteen tarvittavat ainekset. Kansainvälistä keittiömestareiden päivää juhlitaan vuosittain samanlaisilla tempauksilla ympäri maailman.
– Olimme jo viime vuonna yhteydessä tänne, että saisimmeko tulla. Olemme siis pitkään jo odotettu, että saadaan tulla tänne ja tuoda vähän hyvää mieltä. Ja yhteistyö on toiminut kaikkien kanssa todella hyvin, Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Anne Rantanen kertoi.
– Menu suunniteltiin yhteistyössä palvelutalon henkilökunnan kanssa ja ajatuksena oli tuoda esiin suomalaisia perusmakuja. Halusimme tehdä sellaista ruokaa, joka sopisi kaikille, keittiömestari Harry Lilienkampf kertoo.
Ruokalistalla oli perinteisiä makuja, jotka oli laitettu esille kuin parhaimissakin ravintoloissa. Pääruokana oli perunamuusia, porkkanamureketta ja palapaistia ja jälkiruokana kuningatarkermahyytelöä, mustikkakastiketta, suklaatryffeliä ja kaurakeksiä.
POKEn ja Keittiömestariyhdistyksen lisäksi paikalla olivat Äänekosken Osuuspankin virkailijat Päivi Tapper, Taija Laulainen ja Anita Minkkinen, jotka viettivät asukkaiden kanssa iloisen päivän ja pitivät heille seuraa, osana Osuuspankin HiiOP-kampanjaa.
– Tässä pääjohtaja Reijo Karhisen ideoimassa kampanjassa kaikki työntekijät saavat tehdä päivän vapaaehtoistyötä osana Suomi100- juhlavuoden tapahtumia, Tapper kertoo.
– Me ollaan tällaisia hyvän mielen lähettiläitä, Minkkinen sanoo.
Keittiömestarit ja POKEn oppilaat loihtivat uskomattoman aterian POKEn opetuskeittiössä, josta ruoat kuljetettiin Kuhnamon palvelutalolle ja tarjoiltiin asukkaille kolmessa eri kerroksessa.
– Meillä on odotettu tätä hetkeä koko päivä. Aamulla laitettiin vähän parempaa päälle ja laitettiin hiuksia. Asukkaat ovat selvästi olleet iloisia ja odottavin mielin. Eräskin rouva kulkee yleensä rollaattorin kanssa, mutta nyt unohti sen kun oli niin innoissaan, hoitaja Maarit Pulli-Hattara kertoo.
– On ihana nähdä kuinka he nauttivat! Monet syövät yleensä lusikalla, mutta nyt kun on pöydässä juhlallinen valkoinen liina niin kaikki syövät haarukalla ja veitsellä. Ihan on eri ote, hoitaja Sirpa Pulli sanoo.
Myös keittiömestarit itse nauttivat saadessaan tuoda elämyksiä ja herkkuhekiä Kuhnamolle.
– On aina hienoa, kun näkee että asiakkaat nauttivat. Tässä on päästy jutustelemaan ja kilistelemään kaikkien kanssa ja meidät otettiin oikein hienosti vastaan. Tämä on meille kunnia, että saamme tehdä tällaista, keittiömestari Martti Lehtinen sanoo.
Juhlalounaalla pöytä oli katettu kauniiksi ja asukkaat saivat kilistellä alkumaljoja korkeiden mehulasien kanssa. Lautasen syötiin tyhjäksi ja ruoka maittoi.
– Niin hyvää ettei oikein sanotuksi saa, sanoo eräs rouva.
– Ja onhan tämä juhlallista ja saisi olla enemmänkin tällaista. Vaikka joka päivä! 82-vuotias Antti Pollari tuumaa.
Nam!
Pöytäkin oli katetu vimpan päälle!